Печена свинска глава

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
03/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене340 мин.
Общо370 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 711
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • свинска глава - 1 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 6 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 6 зърна
  • сол - 3 щипки
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската глава се разполовява на две части и се измива с топла течаща вода много добре. Двете парчета се слагат в голяма тенджера и се заливат с гореща вода.

След като водата кипне, котлонът се намалява и главата се вари 3 часа на слаб огън, като периодично се маха пяната. Лукът се обелва и се разрязва на две. Морковите се обелват и заедно с лука се пускат във врящата вода. Добавя се солта и всичко се вари още 2 часа на бавен огън.

Добавя се черният пипер и дафиновият лист и след 10 минути тенджерата се маха от котлона. Двете парчета от главата се вадят, оставят се да се охладят и се обезкостяват, като е добре да не се нарушава целостта на парчетата, а само да се извадят костите.

Двете части се съединяват в тава, намазана с мазнина, като преди да се притиснат едно към друго, между тях се слага нарязаният на дребно сварен език и нарязаният на ситно чесън. Натърква се с червен пипер и се пече 30 минути на 220 градуса. Сервира се топла или студена.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
19.02.2016 18:10
Не бих яла глава - но това май ще е доста крехко
0
0