Начин на приготвяне
Първо преглеждам свинските глави за наличие на косми, ако има такива, ги пърля с горелка, остъргвам с нож и накисвам в тенджера с топла вода (някой път главите пускат кръв и по този начин ги отцеждам добре).
След това изплаквам главите и слагам в голяма тенджера, добавям дафиновия лист и черния пипер на зърна (не добавяйте сол) и варя за дълъг период от време, докато месото започне да се отделя само от костите.
Нарязвам лука не много фино и запържва в олио. От главите отделям вече свареното месо и го прехвърлям при лука.
Смиламе цялата тази маса с помощта на кухненско оборудване, независимо дали става дума за месомелачка, чопър или блендер, важно е да се нареже всичко.
След това слагам сол, пипер и яйцата, разбърквам добре на каша. След това е необходимо да се премести получената маса в добре измити буркани, не трябва да ги пълним догоре, тъй като пастетът ще се издигне при варене, и стерилизираме два часа.
Ако пък решите да не стерилизирате и да я държите в хладилник да знаете, че е с кратък срок на годност и трябва да направите по-малки количества.