Яхния от свинска глава

IvanovaIvanova
Чирак
4515156
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Селска свинска яхния - гозба, чиято рецепта присъства в почти всеки български дом"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 500 г.
  • чушки - 1 червена
  • чушки - 1 зелена
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 бр
  • патлажани - 1 бр
  • домати - 2 бр
  • картофи - 5 - 6 по големи
  • дафинови листа - 2 - 3 бр
  • сол - на вкус
  • черен пипер - няколко зърна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете месото да се свари.

Когато е полуготово добавете нарязаните на кубчета зеленчуци, солта, черния пипер и дафиновия лист.

След като омекнат зеленчуците направете запръжка от червения пипер и брашното и добавете към ястието.

Намалете котлона и варете още 5 минути. Ако искате по-гъста яхния сложете повече брашно.

Сервирайте яхнията топло и по желание наръсете с нарязан на дребно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: