Кекс по турски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Кекс по турски4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Добрите кулинарни идеи не признават граници, затова не се колебайте да опитате този невероятен кекс по турски"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л. на прах
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сок от вишни - 1 ч.ч. от компот
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и се смесват със захарта. Добавя се какаото, млякото и олиото. Една чаша от тази смес се отделя настрана.

В останалата смес се добавя брашното, ванилията и бакпулверът. Разбърква се много добре.

Сместа се излива във форма за кекс и се пече 50 минути на 180 градуса. Фурната се изключва и кексът се залива с вишневия сок.

След 3 минути се залива със сместа, която предварително е била отделена от тестото.

Кексът се оставя в изключената фурна, докато не стане готов.

Декорираме по желание.

Кексът по турски е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Кекса е чудесен ,някой го наричат мокър кекс точно защото се залива със сок - уникален е Браво!
15.03.2016 20:09
1