Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Шоко-бриз торта с маскарпоне и кокос

Шоко-бриз торта с маскарпоне и кокос

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Шоко-бриз торта с маскарпоне и кокос
Снимка: Геновева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Рецептата за вкусната шоко торта от нас, идеите за украса - от вас"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • течна ванилия - 1 бр.
  • сладкарска боя - 1 бр. синя
  • бейлис - 8 с.л. за сиропиране на блатовете
  • за кокосовия крем
  • маскарпоне - 250 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • кокос - 50 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • за украса
  • шоколадов крем - 1 бр. за сладкиши на д - р Йоткер
  • пудра захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • шоколадови бонбони - различни видове
  • бонбони - 10 бр. М & М
  • захарни сърца - 1/2 опаковка
  • желирани мечета - 4 - 5 бр
  • шоколадови солети
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме 2 яйца с миксер, добавяме 100 г захар, 100 г брашно, в което сме сложили 5 г бакпулвер, 1/2 от течната ванилия и 1/2 от синята боя.

След като разбием всички продукти добре изсипваме върху хартия за печене, която сме сложили в кръгла тортена тава. Печем блата до готовност.

След като изпечем първия блат, повтаряме всичко и с останалите продукти, за да изпечем втори блат за торта.

След като блатовете са изстинали си приготвяме кокосовия крем, като с миксер разбиваме първо сладкарската сметана, а после добавяме маскарпонето, пудрата захар и кокосовите стърготини. Трябва да се получи гъст кокосов крем.

Поставяме първия блат върху поднос и сиропираме с бейлис. Отгоре изсипваме и разнасяме крема, който сме подготвили. Отгоре слагаме другия блат и сиропираме и него. Пъхаме в хладилника за 15-20 минути.

През това време разбиваме крема за торта на д-р Йоткер със студеното прясно мляко и 3 с.л. пудра захар с помоща на миксер за около 4-5 минути. Слагаме и крема с хладилника да стегне за малко.

Накрая с помоща на пош украсяваме тортата с шоколадовия крем и останалите продукти като бонбони, захарни сърчица, желирани мечета и шоколадови солети или с каквото разполагате.

Върнете в хладилника за 1 час и сервирайте шоколадовата торта охладена с чаша Бейлис. Да ви е сладко!

Шоко-бриз тортата с маскарпоне и кокос е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: