Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Хлебчета с кашкавал, сирене и колбас

Хлебчета с кашкавал, сирене и колбас

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481
Хлебчета с кашкавал, сирене и колбас
Снимка: Иси
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • брашно - 1.5 кг
  • мая - 1 кубче
  • прясно мляко - 750 мл
  • сол
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • За плънката
  • кашкавал - 400 г (аз ползвах сирене ементал)
  • сирене
  • колбас - настърган
  • За поръсване
  • кашкавал
  • колбас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и маята се разтварят в леко затопленото мляко. Брашното се пресява и се прави кладенче.

Олиото, солта и шупналата мая се изсипват и се меси меко тесто. Готовото тесто се оставя за 5 мин.

Разточва се голям кръг. Настъргва се кашкавалът, половината се поръсва, а другата половина се оставя за отгоре. Натрошава се сиренето и настърганият колбас.

Тестото се хваща от краищата и се затваря плътно, пак се точи и се изрязват кръгли форми. Редят се в тава застлана с хартия за печене и се оставят да втасат за 20 мин.

Поръсват се с колбаса и кашкавала и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: