Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Пиде с колбас и кашкавал

Пиде с колбас и кашкавал

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пиде с колбас и кашкавал
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Прословутото турско пиде във вкусен вариант с кашкавал, препоръчваме да поднесете с айрян"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • мая - 20 г прясна
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • брашно - 2 1/4 ч.ч.
  • Плънка
  • колбас - 1 парче сурово - сушен
  • кашкавал - около 200 г
  • Още
  • масло - около 1 - 2 с.л.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се нелепнещо тесто от затопленото мляко, мая, захар, олио, белтък, брашно и сол. Оставя се да втаса около 40 минути в намаслена и покрита купа.

След това, без да се премесва, се разделя на 4 части, окръглят се. Всяка част се разточва на елипса, по средата се слага кашкавал, нарязан на дебели филийки, отгоре нарязания колбас на кръгчета, нареден по дължина.

Краищата на елипсата се прищипва с пръсти, а страните се загъват навътре и леко се натискат.

Краищата се намазват с разбития жълтък и малко прясно мляко. Нареждат се в тавата от фурната на хартия за печене, на разстояние едно от друго.

Пидетата се пекат веднага в загрята фурна на 220 градуса, докато придобият златист цвят. След това краищата се намазват с маслото. Сервира се с айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: