Начин на приготвяне
Тестото за пица, което приготвяме, е за неколкократна употреба, не е само за конкретната рецепта.
Месим меко тесто - подходящо е и за приготвянето на милинки, вита баница, тутманик, питки.
Тестото може да се съхрани в хладилник до 7 дни, в намазнена торбичка.
Заливаме маята с топла вода, с 1 лъжичка захар и изчакваме да шупне.
Затопляме прясното мляко - 600 мл. Смесваме с 1 яйце, 3 с.л. олио и 1 с.л. сол.
Меси се меко тесто.
За гарниране на домашните мини пици използвайте, каквото имате в хладилника.
Рендосваме кашкавала, колбаса (ако е салам).
Накъсваме няколко топки от тестото и ги разтягаме в тавикчката, намазваме с лютеничката, поръсваме с кашкавала и колбаса.
Накрая слагаме подправките. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.
Бон апети! ☺
Получават се 7 броя мини пици с колбас и кашкавал.
Коментари