Лесно Тирамису

тинтин
Новак
36821
Лесно Тирамису1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8-10 парчета
"Време е за едно бързо за приготвяне тирамису, което не съдържа яйца, така че е подходящо за всички, които не могат да консумират сурови яйца"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 400 гр по твърди
  • нес кафе - 2 или 3 ч.л. разтворени във вода
  • ванилия - 1 крем
  • орехи - 1 купичка едро счукани
  • канела
  • плодове - според сезона - ягоди, малини, може и изцедени плодове от компот
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В правоъгълна тавичка нареждаме 1/2 от бишкотите натопени в кафето. Отгоре се покриват с крема.

Нареждат се плодовете, поръсва се с орехи. Повтаряме още един ред по аналогичен начин, като най отгоре поръсваме с канела.

Поставя се в хладилника за няколко часа, за да се охлади.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
514
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

silviq terzieva
silviq terzieva
Госпожо, рецептата е много лесна и вкусна. Радвам се, че я споделяте с нас. А който не му харесва, да не я прави. Чудесна е.
04.05.2011 12:15
1
Деската
Деската
Още повече ние живеем в България, а вие вероятно от 1993 г. сте спряла да бъдете изобретателна, госпожо Дида.
26.03.2011 20:57
1
1
Деската
Деската
Хей, префърцунените, баба ви все с маскарпоне ви е правила десертите. И какво като имате пари за продукти за истинско тирамису, нима можете да си го приготвите ? На бас, че не можете яйца да си изпържите. Няма лошо, че някой си е измислил евтина рецепта и я с споделил.
26.03.2011 20:53
1
Попова
Попова
Айде аман от Българите чужденци.
На кое как викат в Европата си е тяхна работа. Ние сме тука в BG
Като не ви харесва рецептата, просто не я правете. Защо нападате така автора ? Омръзна ми от многознайковци, който дават мнение за всичко и то трябва да е миродавно за всички. Типична булгаристанска черта - ако и да живеят в чужбината.

22.03.2011 11:45
1
тин
тин
Така ли, гледай ти каква била работата.
09.03.2011 23:04
дида
дида
Уважаема Тин. Аз правя разлика между бишкоти и Savoiardi. Не живея в България от 1993 г. и в Европа хората казват бишкоти на бг.бисквити. Снимката от горе ми прилича на savoiardi. Нищо общо с бишкото-бисквитки. Хайде научете се кое е лесно или сложно тирамису. Каквото и да е, си трябва маскарпоне или нещо като крема-сирене, или извара. Или което е по джоба ви. Но това, което давате са си нишесте с бисквити.
09.03.2011 20:00
2
Mimi
Mimi
Рецептата е вкусна и наистина лесна, оригиналното тирамису изисква много повече продукти и усилия. Но и това е хубав десерт.
09.03.2011 12:58
тин
тин
Здравейте, мила госпожо. Името е лесно тирамису, а не тирамису. Дали имам пари или не, е друга тема. И все пак
трябва да правим разлика между бишкоти и бисквити, нали ?
09.03.2011 07:42
2
дида
дида
Тин, като нямаш пари, да смениш името на сладкиша. И не заблуждавай хората друг път. Тя,България все си е в криза. Това не означава, че трябва да ядем бисквити с нишесте, нали ?
09.03.2011 05:12
2
1
тин
тин
Ами сега е криза, госпожо. Не всички разполагат като Вас с много пари. Та за това не е с маскарпоне.
07.03.2011 22:24
3
дида
дида
Хей, Тин, това ли ти е тирамисуто ? Прилича ми на бисквитена торта. Ами маскарпонето скъпо ли ти се видя, че не си го сложила ?
07.03.2011 18:38
2
3