Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тирамису»Лесно Бишкотено Тирамису

Лесно Бишкотено Тирамису

Лесно Бишкотено Тирамису
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Никак не е трудно да приготвите сочно тирамису, трудно е да опазите поне едно парче за вас"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 200 г
  • маскарпоне - 500 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • кафе - 200 мл еспресо
  • ром - 2 с.л.
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маскарпонето заедно с пудрата захар, като предварително я пресеете, за да няма бучки.

Потопете всяка бишкота в топло еспресо кафе, към което сте прибавили рома.

Наредете един ред бишкоти /12 бр./в подходяща чиния. Намажете дебел пласт маскарпоне /може да използвате и шприц/.

Наредете втори ред бишкотки. Отгоре отново намажете с маскарпоне.

Поръсете с какао.

Оставете тирамисуто за около 3-4 часа, след което може да нарежете и да сервирате.

Лесното Бишкотено Тирамису е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: