Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват добре. Към тях добавете горещата вода и при непрекъснато бъркане постепенно прибавете захарта. Накрая добавете пресятото брашно, нишесте и бакпулвер.
Разбъркайте добре и изсипете сместа в тавичка, застлана с хартия за печене. Изпечете блата на 180 градуса за около 35 минути.
В тенджерката изсипете 800 мл сок и захарта. В купа разтворете пудинга с останалото количество сок и го добавете към врящия сок. Бъркайте, докато се сгъсти.
Махнете от котлона, добавете маслото и желатина. Разбъркайте добре и оставете да се охлади напълно, като го покриете с фолио, за да не се образува коричка.
По същия начин направете и млечния крем, като към него прибавите и шоколада. Охладете и прибавете разбитата сметана. Разбъркайте добре.
Поставете блата във формата, в която сте го пекли. Сиропирайте го с портокалов сок или захарен сироп.
Изсипете портокаловия крем, поръсете със захаросаните корички, отгоре наредете бисквитите, като ги потапяте в портокалов сок или захарен сироп. Върху тях изсипете млечния крем, загладете хубаво и оставете в хладилника да стегне.
Загрейте сметаната с маслото и към нея прибавете шоколада. Бъркайте, докато се разтопи. Изсипете охладената глазура равномерно и оставете пак в хладилника.
Декорирайте пастите по желание.
Пастите Ламбада са готови.