Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
За тези ,които се страхуват от суровите яйца ще им кажа ,че най доброто лекарство за чистенето на холестерола, са суровите белтъци на гладно!
02.12.2024 00:44
Анонимен
Анонимен
Ако ви кажа колко сурови яйца съм изпила сигурно един Тир няма дами стигне, не съм се разболявала до сега!
02.12.2024 00:39
Анонимен
Анонимен
Сурови яйца?Не, благодаря!
11.05.2023 14:15
Албена Асенова-Писева
Албена Асенова-Писева
И аз не бих рискувала със сурови жълтъци,особено ако ще хапват и деца.
16.05.2016 11:01
2
1
1
Ivo
Ivo
Като деца пиехме сурови яйца от пазара, като пробивахме дупка в черупката , от горе и от долу.
Изпил съм стотици сурови яйца. И ..... изненада !!!! Още съм жив :-)
Ако яйцата са от проверен източник или домашни НЯМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ !
08.06.2016 17:50
5
Ани
Ани
Оригиналната рецепта за тирамису е със сурови жълтъци.Именно заради тях готовият десерт трябва да преседи 12ч преди да се консумира-Бактериите в маскарпонето въздействат върху жълтъците и подтискат или убиват развитието на патогенни такива в яйцата.В краен случай жълтъците могат да се темперират,но се промена вкусът.
18.01.2014 14:45
8
4
метъливан
метъливан
Който както реши да го направи аз със сорови не бих го правил ;)
04.12.2013 23:41
3
1
аsi
аsi
Ами сварете ги тогава като ви е страх,аз моето Тирамису го правя със сурови яйца и досега никой не е умрял.
17.10.2013 19:32
16
3
Тодор
Тодор
от много страх ще умрете от глад,циганите да не са умрели?
12.10.2013 18:00
5
Виолета
Виолета
Няма начин да ползвам сурови яйца, особено ако са купешки. Трябва да е без яйца или по начина даден от Гена.
08.09.2013 12:50
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
аз заради това не правя яйчна майонеза, някак си не си представям да ям сурови яйца
16.05.2016 10:19
1
Маргаритка
Маргаритка
Не разбрах ликьор или ром
08.09.2013 10:15
1
Meд
Meд
Ако се сложи ракия вместо ликьор, ще бъде още една идея по-близо до родния вкус;)
25.02.2013 22:21
8
1
гена
гена
може да разбиеш жълтъците на водна пара - слагаш купата с жълтъци в тенджера с вряща вода, която не трябва обаче да опира купата. Бъркаш за кратко, като внимаваш яйцата да не се сготвят и след това прибавяш към останалите продукти за крема. Това е начинът яйцата да преминат през кулинарна обработка.
03.04.2012 15:55
3
Роси
Роси
Тъй-като се страхувам да ползвам сурови яйца, моят крем за намазване е от сирене крема, кисело мляко и заквасена сметана. Всичко на око и подсладено на вкус.Бързо, лесно и вкусно.
03.04.2012 14:02
3
1