Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Сурови яйца?Не, благодаря!
11.05.2023 14:15
Албена Асенова
Албена Асенова
И аз не бих рискувала със сурови жълтъци,особено ако ще хапват и деца.
16.05.2016 11:01
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Ани
Ани
Оригиналната рецепта за тирамису е със сурови жълтъци.Именно заради тях готовият десерт трябва да преседи 12ч преди да се консумира-Бактериите в маскарпонето въздействат върху жълтъците и подтискат или убиват развитието на патогенни такива в яйцата.В краен случай жълтъците могат да се темперират,но се промена вкусът.
18.01.2014 14:45
7
4
метъливан
метъливан
Който както реши да го направи аз със сорови не бих го правил ;)
04.12.2013 23:41
3
1
аsi
аsi
Ами сварете ги тогава като ви е страх,аз моето Тирамису го правя със сурови яйца и досега никой не е умрял.
17.10.2013 19:32
14
3
Тодор
Тодор
от много страх ще умрете от глад,циганите да не са умрели?
12.10.2013 18:00
4
Виолета
Виолета
Няма начин да ползвам сурови яйца, особено ако са купешки. Трябва да е без яйца или по начина даден от Гена.
08.09.2013 12:50
1
Покажи всички подкоментари
Маргаритка
Маргаритка
Не разбрах ликьор или ром
08.09.2013 10:15
1
Meд
Meд
Ако се сложи ракия вместо ликьор, ще бъде още една идея по-близо до родния вкус;)
25.02.2013 22:21
8
1
гена
гена
може да разбиеш жълтъците на водна пара - слагаш купата с жълтъци в тенджера с вряща вода, която не трябва обаче да опира купата. Бъркаш за кратко, като внимаваш яйцата да не се сготвят и след това прибавяш към останалите продукти за крема. Това е начинът яйцата да преминат през кулинарна обработка.
03.04.2012 15:55
2
Роси
Роси
Тъй-като се страхувам да ползвам сурови яйца, моят крем за намазване е от сирене крема, кисело мляко и заквасена сметана. Всичко на око и подсладено на вкус.Бързо, лесно и вкусно.
03.04.2012 14:02
3
1