Начин на приготвяне
Съставките за бешамеловия сос се разбиват добре и се слагат на котлона. От време на време се разбива с тел, за да не стане на топчета. След като се посгъсти, сосът се маха от котлона.
За доматения сос за лазаня в загрятото олио се запържват ситно нарязаните лук и чесън. Прибавят се гъбите. След около 5 минути се добавя каймата. Всичко се разбърква няколко пъти, след което се слагат и останалите продукти. Щом кипне, се отстранява от котлона.
В подходяща тава се сипва първо малко от червения сос. Редят се 1 ред кори. Поливат се с белия сос (аз слагам и малко кашкавал на всеки пласт), пак ред кори, доматен сос и т.н., докато свършат продуктите, и накрая са кори, които се заливат с останалия Бешамел.
Лазанята се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна приблизително 40 минути.
Изважда се и лазанята с два вида сос се поръсва с настъргания кашкавал. Отново се слага във фурната и се допича още десетина минути.