Лозови сарми с кайма

Исман Алиева ИбрямоваИсман Алиева ИбрямоваПомощник Готвач1624591
06/01/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 420
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

запържете скълцания ситно лук, добавете каймата с ориза и бъркайте добре.

Овкусете с подправки и долейте 1 ч.ч. вода. След като водата се абсорбира, снемете сместа от огъня.

Запържете в тенджера с малко олио доматеното пюре заедно с малко сол.

Завивайте по лъжица от плънката във всяко лозово листо и оформяйте стегнати рулца.

Подреждайте лозовите сарми плътно една до друга в тенджерата. Долейте 2 ч.ч. вода и притиснете с обърната чиния - това се прави, за да не се развият по време на готвенето.

Варенето на сармите отнема около 20-25 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Миглена
Миглена
17.05.2018 08:01
Станаха вкусни.
1
0