Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена торта»Морковена торта с маслен крем

Морковена торта с маслен крем

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Морковена торта с маслен крем1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Знаете ли, тортите от моркови са изключително вкусни и се харесват не само на зайците"

Необходими Продукти

  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • моркови - 2 ч.ч. настъргани
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • извара - 300 г
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • за крема
  • крема сирене - 150 г
  • масло - 3 с.л.
  • пудра захар - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, смесва се с бакпулвера, солта, канелата и индийското орехче.

Изварата се смесва с олиото и захарта, разбърква се и се добавят едно по едно яйцата. Добавя се брашното, морковите и орехите, от които е отделено малко за украса.

Тестото се излива във форма, заглажда се и се пече час и половина на 180 градуса. Приготвя се крем, като маслото се разбива с 1 чаена лъжичка пудра захар. Добавя се крема сиренето и всичко се разбърква.

При непрекъснато разбъркване се добавя останалата пудра захар. Изпеченото тесто се вади от фурната и се охлажда. Вади се от формата, намазва се с крем и се поръсва с орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: