Плодова торта с компот

тинтин
Новак
36823
Плодова торта с компот1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8-10 парчета
"Традицията повелява - всяка сочна торта трябва да бъде изядена максимално бързо"

Необходими Продукти

  • компот от праскови - 1 бр, може и от кайсии
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • масло
  • белтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете от компота се изваждат от сока, за да се отцедят. Нареждат се в тавичка, намазана обилно с масло.

Разбиваме продуктите - яйца, захар, брашно-пресято заедно с бакпулвера. Получава се гъста каша, която изсипваме върху плодовете.

Печем във фурна на 180 градуса.

Като извадим сладкиша от фурната го обръщаме в тортена чиния и го напояваме веднага със сока от компота.

По желание украсяваме с разбит белтък с пудра захар /2 белтъка - 2 с.л. захар/ когато изстине. Може да се сложат и бадеми или други ядки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

С.Иванова
С.Иванова
Вместо масло може да да се карамелизират няколко лъжици захар и върху него да се сложат плодовете и отгоре тестото.
28.10.2011 14:14