Обикновена баклава

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
152
690
226
344
2
07/01/2016
"Обикновена баклава - необикновена наслада "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 227
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Баклава

Начин на приготвяне

В тавата от печката /квадратна/ се сипва олио, колкото да покрие дъното, и се разстилат корите по 2 броя. Между тях се ръси захар - 1 шепа, 2-3 с.л. олио, счукани орехи и малко канела.

Нарязва се на ромбоиди и се пече в предварително загрята фурна 40-50 минути до готовност. Покрива се с месал - да омекне и изстине.

В тенджера се сварява сиропът и докато е още горещ, се залива изстиналата баклава с него.

По желание при реденето на баклавата може да се сложат 4-5 цвята карамфил. На всеки ромбоид се ръси малко сусам.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар