Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шницели»Телешки шницели по ловджийски

Телешки шницели по ловджийски

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Телешки шницели по ловджийски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Отдавна не сме хапвали нещо толкова вкусно И сега нямаме търпение да му се насладим"

Необходими Продукти

  • пържоли - 4 бр. телешки
  • свински бут - 200 г пушен
  • гъби - 150 г.
  • брашно - 2 с.л
  • вода - 600 мл (може и повече)
  • сол
  • черен пипер
  • за панировката
  • царевичен грис
  • брашно
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете месото на тънки шницели и ги овкусете. Оваляйте ги в брашно, разбити яйца и накрая в царевичния грис. Оставете ги настрана.

Първо, запържете пушеното месо, добавете и гъбите. Сотирайте няколко минути и ги изсипете в чиния.

Долейте олио в тигана и запържете в него шницелите.

В същата мазнина запържете брашното, като наливате постепенно вода до нужната гъстота.

Подправете със сол и пипер. Върнете в тигана гъбите, пушеното месо и телешките шницели.

Оставете телешкия шницел по ловджийски да къкри няколко минути и свалете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: