Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли по ловджийски

Телешки пържоли по ловджийски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Телешки пържоли по ловджийски1 / 2
10/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешки пържоли - 7 бр.
  • масло - 60 г
  • гъби - 225 г
  • естрагон - 1 с.л.
  • лук - 60 г
  • коняк - 3 с.л.
  • червено вино - 120 мл
  • бульон - 225 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете 1/3 от маслото в тиган и задушете до омекване гъбите, естрагона и лука.

Добавете коняка и гответе, докато се изпари. Сипете виното и бульона и варете, докато сосът се редуцира и сгъсти.

Запечете пържолите на грил. Сложете оставащото масло в соса, разбъркате и сипете върху изпечените пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: