Надиплена баница с късмети

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
07/01/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 451
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавата, в която ще печем баницата, слагаме на дъното 2 с.л. разтопено масло.

Върху него слагаме първата кора като я смачкваме, така че да се събере цялата в тавата.

Върху нея слагаме част от натрошеното предварително сирене и 2 с.л. от маслото.

Отгоре редим следващата кора по същия начин и повтаряме процедурата, слагаме и късметите, увити в алуминиево фолио, като се стремим да ги наредим така, че да съвпаднат с рязането на парчетата.

Слагаме последната кора и нарязваме баницата на квадрати и в тях изсипваме останалото масло.

Отделно разбиваме яйцата с бакпулвера.

Получената смес изсипваме върху корите, като следим да проникне навсякъде.

Печем баницата в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Изваждаме я и поръсваме със вода.

Покриваме с кърпа и оставяме да омекне за 5-10 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Благоева
Изглежда вкусно, а е с малко яйца. Браво! :)
0
0