Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бадемова торта»Бадемова торта с ягоди и бял шоколад

Бадемова торта с ягоди и бял шоколад

Бадемова торта с ягоди и бял шоколад3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • за бадемовия кейк
  • брашно - 200 г
  • захар - 200 г
  • бадеми - 120 г сурови, филирани
  • масло - 150 г краве + малко за намазване на формата
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за крема от бял шоколад
  • маскарпоне - 500 г
  • бял шоколад - 200 г
  • сметана - 500 мл сладкарска
  • пудра захар - 100 г
  • за сглобяване и декорация
  • конфитюр - 330 г ягодов
  • ягоди - 150 г пресни
  • желатин - разтопен, за намазване на ягодите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От разбитите масло и захар добиваме пухкав крем. Постепенно към него се добавят яйцата и пресетите брашно и бакпулвер, като разбиването продължава.

Към тази смес се прибавят и смлените на брашно бадеми. След като всички съставки се разбъркат усърдно, получената смес се прехвърля във форма за торта, чието дъно е покрито с хартия за печене, а стените са намаслени.

Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна около 40-45 минути, като след първия половин час може да се покрие с алуминиево фолио, за да не изгори. След това се вади и се разрязва на две части, които се оставят настрана.

Междувременно се разбива сметаната и 1/4 от нея се заделя настрана.

Разтопете шоколада на водна баня и щом изстине, го смесете със сиренето. Прибавете и по-голямото количество сметана, като бъркате старателно.

Вземете първия блат, поставете го във формата за торта и го намажете с половината ягодов конфитюр и 1/3 от крема. Поставете втория блат оторе и го поркийте с останалия конфитюр.

Накрая намажете цялата тортаата със заделената одеве сметана. Останалия крем пък използвайте, за да шприцовате рози.

Доукрасете тортата с ягоди, намазани с желатин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: