Кейк с моркови

тинтин
Новак
36821
Кейк с моркови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8-10 парчета
"Вие само го опитайте, после ще си говорим дали изобщо е възможно да има по-вкусен кейк от този"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • моркови - 3 бр. средно големи
  • ябълки - 1 бр.
  • стафиди - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • канела - 1 и 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1бр.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се разбива със захарта и ванилията с миксер. Добавят се настърганите моркови на едро ренде.

Към сместа се прибавят канелата, стафидите и нарязаната на кубчета ябълка, разбитите отделно жълтъци на яйцата.

Добавя се брашното, предварително пресято с бакпулвера. Бъркаме вече с дървена лъжица. Накрая прибавяме разбитите на твърд сняг-белтъци.

Разбъркваме внимателно. Изсипваме в намаслена тавичка и печем на умерена фурна /170градуса/ за около 30-40 минути.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: