Начин на приготвяне
В дълбока купа смесете двата вида захар и около 3/4 от олиото. Ароматизирайте с ванилията. Без да преставате да бъркате добавете и яйцата, едно по едно, а след тях солта, канелата, содата бикарбонат, сухото мляко и последно брашното.
Бъркайте до получаването на еднородна смес и към нея прибавете около 2/3 от морковите, настъргани на ситно ренде и натрошените орехови ядки.
Омесете до еднородност на тестото, след което го изсипете в предварително намаслена тава и печете около 50-60 минути в загрята на 160 градуса фурна.
Изчакайте готовия кейк да се охлади и го покрийте с остатъка от ситно настърганите моркови и глазура. За сметановата глазура разбийте 180 мл сладкарска сметана на пухкав крем, отделно разбийте 80 г меко масло и добавяйте от сметаната в маслото при непрекъснато разбиване. Намажете сладкиша и покрийте обилно с кокосови стърготини.
Коментари