Кифлички мекушки

Meku6kaMeku6ka
Новак
21210
Кифлички мекушки2 / 3
08/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
240 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
540 мин.
Порции
48
"Изкусително меки кифлички, на които просто няма насита"

Необходими Продукти

  • За маята
  • прясно мляко - 2 ч.ч. топло
  • мая - 1 куб.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 4 с.л. за гъста каша
  • За цялото тесто
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 13 с.л. /равни/
  • свинска мас - 1 ч.ч. /може да се замести с олио/
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • ром - 3 с.л. или ракия
  • индийско орехче - 1 бр. прясно смляно
  • лимонова кора - кората на два лимона
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • брашно - 1 кг за меко тесто
  • За плънка
  • мармалад - 200 г. сливов мармалад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите с маята втасват и към тях се прибавят останалите съставки разбити на хомогенна маса.

Замесва се меко тесто като брашното се добавя постепенно, измесва се с мазнина /олио на кухненския плот без да се добавя ново количество брашно. Оставя се да втаса на топло, приблизително за три часа тестото е набъбнало и утроило количеството си.

Готовото тесто се разделя на 6 топки. Като всяка се разточва /без брашно подчертавам/ на кора колкото средна тава. Реже се на 8 части.

В края от към широката страна на всяко парче се поставя 1/2 ч.л. мармалад, навиват се на кифлички.

Нареждат се в подмазани тавички и се оставят отново да втасат. След като се надуят се намазват с разбито яйце, поръсват се със захар и се пекът на загрята фурна при 180 градуса.

Тестото за кифличките трябва да е много меко за да се получи желаният ефект за мека кифличка.

Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Брашното не ми стигна и се наложи да добавя още около 100тина грама. Иначе кифличките се получиха страхотни!
12.01.2016 15:06
1
Покажи всички подкоментари
Ваня  Величкова
Ваня Величкова
за дечица веселушки; вкусна кифличка вземи и широко ти се усмихни :)
10.01.2016 01:20
1
1