Начин на приготвяне
Маята и захарта (за да са сладки, сложете 3 лъжици захар) се разбъркват с малко вода и се оставя да шупне. Пресейте брашното с бакпулвера и солта, направете кладенче и сипете маята.
Загрейте млякото, след това сипете олиото и маста. На малки части се изсипва млякото и се замесва тесто. Разделя се на две топки, които се разстилат на кръг, режат се като торта и се свиват от вън навътре.
По желание в кифличките се слага плънка - сладка или солена. Редят се в по голяма тава и се оставят да втасат на топло 20-30 минути. Маже се с жълтък, разбит с олио, и се поръсва със сусам.
Кифличките се пекат на 200 градуса, след това се поливат по малко със масло и като изстинат, се преместват в хартиен плик, за да не се овлажнят.
Коментари