Начин на приготвяне
Затопляне млякото и в него сипваме маята и захарта. Оставяме за около 5 минути, да се активизира маята.
Пресяваме брашното в купа и добавяме солта.
Отделно разбиваме яйцата и ги сипваме в брашното. Добавяме и свинската мас и разбъркваме хубаво. Сипваме към тази смес и разтворената в млякото мая и смесваме хубаво.
Започваме да месим, като при нужда добавяме още малко брашно, колкото да се получи меко и нелепнещо тесто. Оставяме тестото за 30 минути да втаса.
Когато тестото е втасало, го разточваме на кора с дебелина около 2 мм. Намазваме кората равномерно с разтопеното краве масло.
Правим вертикални и хоризонтални разрези, така че да се получат правоъгълници с дълга страна около 10 см.
На всеки от тези правоъгълничета правим по два разреза по дължина. Поставяме в едната страна по малко натрошено сирене и навиваме кифличките.
Подреждаме ги в тефлонова тава или в тава, покрита с хартия за печене, която е намаслена.
Разбиваме жълтъка и мажем с него подредените македонски кифлички.
Поръсваме с маково семе и печем в предварително загрята фурна.