Начин на приготвяне
Продуктите с маята втасват и към тях се прибавят останалите съставки разбити на хомогенна маса.
Замесва се меко тесто като брашното се добавя постепенно, измесва се с мазнина /олио на кухненския плот без да се добавя ново количество брашно. Оставя се да втаса на топло, приблизително за три часа тестото е набъбнало и утроило количеството си.
Готовото тесто се разделя на 6 топки. Като всяка се разточва /без брашно подчертавам/ на кора колкото средна тава. Реже се на 8 части.
В края от към широката страна на всяко парче се поставя 1/2 ч.л. мармалад, навиват се на кифлички.
Нареждат се в подмазани тавички и се оставят отново да втасат. След като се надуят се намазват с разбито яйце, поръсват се със захар и се пекът на загрята фурна при 180 градуса.
Тестото за кифличките трябва да е много меко за да се получи желаният ефект за мека кифличка.
Да ви е сладко.
Коментари