Карамелизирани мандарини

SssSss
Новак
22
60
10
19
09/01/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 842
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете мандарините и ги запържете на слаб огън. Прибавете захарта и бъркайте внимателно, но докато се разтопи напълно.

Залейте с 300 мл вода и продължете да бъркате до пълното разтваряне на захарта.

Нарежете кората от мандарините и ги прибавете в тигана, добавете канелата и гответе за още 5 минути.

Отнемете от огъня и залейте с ликьора. Оставете да се охладят, покрийте ги с фолио и ги оставете в хладилника за 5 часа.

Преди сервиране поръсете с фъстъци.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Sss
Sss
10.01.2016 18:01
И аз много я харесвам и затова реших да я споделя с вас! :)
0
0
Мариела Христова
Една от любимите ми рецепти, правила съм я и сега отново ме подсетихте да я приготвя.
1
0