Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди с девесил и бяло вино

Миди с девесил и бяло вино

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Миди с девесил и бяло вино3 / 3
08/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
"Бърз и лесен начин да си приготвиш вкусни миди с черупките"

Необходими Продукти

  • миди - 1кг. черни миди с черупките
  • бяло вино - 50 мл.
  • девесил - 2 стръка
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте мидените ядки и ги сложете в тенджера да се задушат за около 15 мин. с малко вода. Долейте бялото вино и ги оставете да поврат под капак още 10 мин.

Поднесете мидите със стръкчета девесил и поръсани с лимоновия сок.

В разгара на лятото опитай непременно и другите ни рецепти за миди с черупките или мидите с бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: