Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди с вино и девесил

Миди с вино и девесил

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Миди с вино и девесил
Снимка: Марияна
1 / 3
16/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Специалитет за любителите на морските дарове - класика в чиния"

Необходими Продукти

  • миди - 800 г
  • масло - 30 г
  • бяло вино - 150 мл
  • девесил - 1/2 връзка
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черупките на мидите се изтъркват и се почистват много добре. Измиват се. След това дълбока тенджера с капак се слагат на котлона. В тенджерата се поставят мидите и се заливат с бялото вино.

Нарязваме си на малки парченца маслото. Накъсваме си на девесила, аз не го режа. Слагаме в тенджерата и маслото, девесила и малко солчица. Тенджерата се захлупва и задушава.

Следим си кога ще се отворят мидите. След като се отворят всички миди и се покаже месестата част, си вадя една за да опитам дали са се сварили. Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Точно девесила е най-подходящ за мидите!
26.08.2023 16:10
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Изглеждат добре,но този девесил незнам доколко си пасва с мидите.Приготвям ги горе долу по същия начин,но за това количество миди слагам малко повечко масло,добавям виното,чесън,черен пипер и копър или магданоз.Получава се нещо като сосче с което при поднасяне ги поливам и са страхотни,но въпрос на вкус :) Задължително за тези които никога не са готвили миди е да знаят че се почистват много добре под течаща вода и се готвят само затворените миди,отворените не са живи,а след кулинарна обработка се консумират само отворените,ако има затворени те не са готови и се изхвърлят
16.06.2016 12:01
1
Покажи всички подкоментари