Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бохча»Пълнени питки (Бохча)

Пълнени питки (Бохча)

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнени питки (Бохча)
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Толкова вкусно и толкова ефектно - заслужава си веднага да бъде опитано"

Необходими Продукти

  • питки - 4 бр.
  • свинско месо - 300 - 350 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • гъби - 150 г
  • кисели краставички - 1 - 2 бр.
  • маслини - 5 - 6 бр.
  • топено сирене - 100 г
  • пушено пиле - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на ситно и го запържете. Към него прибавете останалите продукти, нарязани на дребно.

Отрежете капачета на всяка питка и ги издълбайте.

Напълнете всяка питка и ги поръсете с кашкавал.

Запечете във фурната за няколко минути, колкото да се разтопи кашкавалът.

Сервирайте пълнените питки с гарнитура по избор.

Пълнените питки (Бохча) са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: