Миди по моряшки - стара немска рецепта

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
09/01/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 249
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера задушаваме в маслото лукът, заедно с черния пипер и магданоза.

Мидите, предварително почистени, се добавят към останалите продукти и се задушават за кратко. Доливаме вода и варим под капак до разтваряне на черупките. Прецеждаме бульона и с две лъжици брашно и масло правим гъст сос.

Сварените миди се махат от черупките и се почистват. Заливаме ги с готовият сос и оставяме на топло.

Смесваме млякото с отделения жълтък и заливаме мидите, като същите не трябва да са на котлона. Прибавяме магданоз, лимоновия сок и разбъркваме.

Поднасяме с чаша студено бяло вино.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар