Печен бут от диво прасе с мармалад

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
630
17
1
09/01/2016
"Изискано ястие за специални поводи, което изисква време и внимание, но резултатът е зашеметяващ "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 280
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • месо от диво прасе - 300 гр.
  • сланина - 40 гр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина
  • лук - 1 - 2 глави
  • вино - 2 ч.л.
  • кора от лимон
  • шипков мармалад - 2 ч.л.
  • захар - на вкус
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • за марината
  • вода - 1 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • целина
  • черен пипер
  • сол
  • хвойна - шипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме бутът от тлъстините и го поставяме да престои от 2 до 5 дни в сварена и студена марината, като всеки ден обръщаме месото.

В тиган запържваме сланината, добавяме нарязаните лук и моркови. Задушаваме леко и прибавяме месото, което запечатваме от всички страни. Доливаме малко от маринатата и виното.

Месото се задушава до омекване и го изваждане встрани.

Сгъстяваме сосът с малко брашно, добавяме мармалада, хвойната и лимона.

Прецеждаме хубаво сосът и с него поливаме нарязания на филийки бут.

Поднасяме с гарнитура от картофи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар