Питка със сусам

ВикторияВиктория
Новак
11621486
Питка със сусам
Снимка: Виктория
3 / 4
09/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
13

Необходими Продукти

  • брашно - 700 гр.
  • мая - ако е на прах пакетче и половина или 1 кубче
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 150 мл.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пресява се брашното в дълбока купа.

2. След пресяване на брашното правим кладенче, добавяме маята, захарта, солта, 1 яйце. Сместа се разбърква леко.

3. Добавя се 150мл хладко мляко ( не трябва да е студено; ако маята е на кубче - може да се разтвори в млякото), ако има нужда се добавя малко вода.

4. Меси се много хубаво, докато тестото стане готово.

5. Оставяме в топло помещение купата, покриваме я с готварска кърпа.

6. Чакаме докато тестото изпълни цялата купа ( зависи от стайната температура от 30 мин. до 60 мин.).

7. Взимаме тава, подходяща за печене на питка, слагаме хартия за готвене и намазваме с олио, за да не залепне.

8. Разделяме тестото на топки.

9. Всяка топка я разточваме, поръсваме с брашно при необходимост и намазваме с малко олио. Навиваме разточеното тесто и поставяме в тавата. Отгоре може да го намажем с малко олио.

10. Правим това с всички топки.

11. Намазваме с жълтък.

12. Поръсваме със сусам.

13. Оставяме за 20 -30 мин. и през това време тестото изпълва тавата.

14. Печем на загрята фурна на 180 градуса, около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория
Виктория
Блгодаря :)
09.01.2016 17:16
АДи
АДи
Супер е
09.01.2016 17:14
3
Виктория
Виктория
Мили дами, пробвайте рецептата, ще останете доволни! :)
09.01.2016 15:00
1