Начин на приготвяне
Активира се маята, като се натрошава в 100 мл хладка вода със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавяме останалите продукти, като от яйцата се отделя един жълтък за намазване отгоре.
Замесва се средно меко тесто и оставяме да втаса 40 минути. Разделя се на три части, едната да е по-малка, тя ще е в средата на питката.
Първата част се разделя на още три. Всяко топче тесто се разточва на кръгла кора и се намазва с масло. Нареждат се едно върху друго.
Поставят се в намазана с олио тава и се нарязва на 8 триъгълника, като се започне от центъра към периферията на тавата.
Взема се всяко връхче и се обръща навън. Второто тесто се оформя по същия начин, само че с по-малък диаметър и се поставя в средата.
Срязва се отново на 8 и се обръщат връхчетата. В средата поставяме малкото топче тесто. Втасва още 40 минути на топло.
Намазва се с разбит жълтък с 1 с.л. олио и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност.
Коментари