Начин на приготвяне
Брашното се пресява и заедно с останалите продукти за него се омесва средно меко тесто.
Маята се активира предварително с част от млякото и 2-3 с.л брашно. Омесеното тесто се поръсва леко с брашно и се покрива с кърпа за втасване, за около час.
След това от него се откъсват три топки 125 г всяка. Разточват се на кори, които се намазват с олио и се редят една върху друга.
Получената купчина кори се разточва на кора с около 1 см дебелина. Тя се разрязва на 8 триъгълници, но не до края и всеки един триъгълник се промушва отгоре надолу и се издърпва към средата.
От останалото тесто се разточват две правоъгълни кори. Всяка се намазва с олио и се навива на руло.
Рулото се нарязва под ъгъл и се парчетата се редят между триъгълницте и в
средата. Така оформената пита се покрива с кърпа и се оставя да бухне за 20 минути.
След това питата се намазва с жълтък, малко вода и олио и се поръсва с двата вида сусам. Питата се поставя в студена фурна, която се включва на 180 градуса и се пече около 40 минути.