Начин на приготвяне
Тиквичките се нарязват на тънко и се задушават в маслото. Посоляват се на вкус.
Добавя се надробеното сирене, кашкавал и брашно. Ястието се залива с млякото и яйцето. Запича се в умерена фурна, докато тиквичките поемат млякото с яйцата.
Огретенът от тиквички се изважда от фурната, настъргва се с останалия кашкавал и пак се пече за 10 минути.
В сезона на тиквичките опитай непременно и другите ни запеканки с тиквички, или тази вкусна мусака от тиквички или любимите тиквички по гръцки.
Коментари
искам да попитам след като тиквичките се запържат в маслото, после брашното, кашкавала и сиренето към запържването ли се добавят или не. Тоест преди да се сложи заливката от мляко и яйца.
Поздрави!