Перцуга

Перцуга2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4-6
"А за това ястие какво ще кажете?"

Необходими Продукти

  • пиперки - 20 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • зеле - 1 бр. /по - малка/
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • доматен сок - 300 мл.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието се приготвя в тенджера под налягане. Олиото трябва да е силно загрято.

Дребно нарязаният лук и настърганият морков се задушават. Прибавя се оризът. Пиперките и зелето трябва да са дребно нарязани.

Всичко се изсипва в тенджерата и се залива с доматения сос. Подправя се на вкус.

Тенджерата се затваря плътно и се слага на силен котлон.

Щом започне да съска, котлонът се намалява и оставя още 5-6 мин.

Преди поднасянето ястието се украсява с ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: