Чушки с тиквички

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Чушки с тиквички
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Зеленчуци с Бешамелов сос на фурна - очаквано вкусна комбинация"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • чушки - 6 бр. червени, печени
  • домати - 4 бр. нарязани на ситно
  • оризово мляко - 300 мл
  • брашно - 5 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и се режат на не много тънки ленти колелца. Подреждат се в тави, застлани с хартия за печене, мажат се с олио и се посоляват. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, докато поомекнат – около 30 минути.

В сгорещено олио се слага брашното, като енергично се разбърква, докато се разтвори и да не залепва. По малко, при продължително разбъркване, се добавя млякото. Разбърква се докато се сгъсти добре сосът. Накрая се добавя сол на вкус.

В намазнена тава се нарежда ред от пиперките, след това тиквички, отгоре домати и се завършва с тиквички.

Залива се с бешамеловия сос и се пече 20-30 минути на 200 градуса.

* При желание, наличие на повече печени чушки и по-голяма тава, може да се сложи и още един ред чушки върху доматите преди последния от тиквичките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: