Начин на приготвяне
В голям съд загрейте маслото и зехтина на средно висока температура. След това се добавят лук, чесън и моркови. Разбърква се и се варят в продължение на 5 минути.
Добавете доматеното пюре и разбъркайте за още 2-3 минути. Добавете нарязаните на кубчета домати, бульона и водата. Разбъркайте и намалете котлона.
Покрийте тенджерата и оставете да къкри за 15-20 минути. Пасирайте. Добавете сметана, сол, черен пипер, магданоз, босилек и оставете да къкри още 5 минути.
За да направите сухарите, нарежете багетата на колелца, всяко от които намажете със зехтин. Поставете пармезана в незалепващ тиган за няколко купчинки.
Върху всяка купчинка сложете по парче багета. Натиснете с шпатула, за да се прикрепи сиренето към хляба. Повторете процедурата и от другата страна на багетата.
Сервирайте доматената супа с така приготвените сухари и малко босилек.
Доматената супа с пармезан и сухари е готова.
Коментари