Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Доматена супа»Доматена супа с пармезан и сухари

Доматена супа с пармезан и сухари

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Доматена супа с пармезан и сухари2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Уж обикновена доматена супа, а има райски вкус и аромат - вкусотия невероятна, поръсена с пармезан и хрупкави крутони"

Необходими Продукти

  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 3 бр. нарязани на кубчета
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • домати - 1 кг
  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • вода - 1 ч.ч.
  • сметана - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 2 с.л. пресен
  • босилек - 2 с.л. пресен
  • за сухарите
  • багета - 1/2 бр. пълнозърнеста
  • пармезан - 1/2 ч.ч.
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд загрейте маслото и зехтина на средно висока температура. След това се добавят лук, чесън и моркови. Разбърква се и се варят в продължение на 5 минути.

Добавете доматеното пюре и разбъркайте за още 2-3 минути. Добавете нарязаните на кубчета домати, бульона и водата. Разбъркайте и намалете котлона.

Покрийте тенджерата и оставете да къкри за 15-20 минути. Пасирайте. Добавете сметана, сол, черен пипер, магданоз, босилек и оставете да къкри още 5 минути.

За да направите сухарите, нарежете багетата на колелца, всяко от които намажете със зехтин. Поставете пармезана в незалепващ тиган за няколко купчинки.

Върху всяка купчинка сложете по парче багета. Натиснете с шпатула, за да се прикрепи сиренето към хляба. Повторете процедурата и от другата страна на багетата.

Сервирайте доматената супа с така приготвените сухари и малко босилек.

Доматената супа с пармезан и сухари е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглежда вкусна, но моят мъж не обича крем супи, но за мен ще си направя, да я пробвам! Но май само с доматено пюре ще е по-хубава!
11.01.2016 21:16