Друсан свински кебап

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
232
1k
674
1k
1
10/01/2016
"Какво ще кажете за това крехко свинско месце с чушки и лук? Ако му сложите и едно люто чушле ще си оближете пръстите"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо121 800
  • Преглеждания за месеца2817
  • Преглеждания за седмицата210
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кебап

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на кубчета, лука на полумесеци, а чушките на дребни кръгчета.

Запържете парчетата месо в голям тиган с олиото до зачервяване. Прибавете лука и чушките към месото и започнете да раздрусвате тигана, за да се задушат добре.

Овкусете с черен пипер и сол на вкус. Гответе до готовност.

Накрая добавете червен пипер и декорирайте свинския кебап с нарязан на ситно магданоз.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Maria Mimi
Maria Mimi
17.12.2016 17:13
Моля за извинение, но това не е друсан кебап, а пържено месо. Друсаният кебап се приготвя, като нарязаното месо, нарязаният на филийки лук и подправките - сол и черен пипер се смесят. Тенджерата се раздрусва енергично през 15 мин. или през колкото се сещаш, докато са сурови и това продължава няколко часа. Смисълът е, че месото поема подправките, става по-крехко от раздрусването, поема и аромат от лука. След това месото се почиства от парченцата лук и се пържи на слаб котлон - при пърженето може и да се разбърква, а не да се раздрусва (аз го пържа под капак и го разбърквам). Когато е вече готово, се слага лукът - само за няколко минути, за да остане хрупкав. Може и месото първо да се извади, а лукът, поръсен с малко брашно, да се изпържи в същата мазнина и тогава да се смеси с изпърженото месо.
Този кебап, описан в рецептата, може би става вкусен, но това не е друсан кебап. Освен това е по-добре месото да е плешка, а не бут.
7
1