Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Апетитен пай с кайма

Апетитен пай с кайма

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Апетитен пай с кайма
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Готови ли сте да се справите с поредното кулинарно предизвикателство?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 бр.
  • телешка кайма - 500 г
  • свинска кайма - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 бр.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • горчица - 1 с.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • салвия - 1/4 ч.л.
  • За тестото
  • брашно - 140 г
  • вода - 4 с.л.
  • масло - 110 г
  • сол - щипка
  • захар - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете, като си направите тестото за пая. Смесете заедно брашното, солта и захарта.

Добавете маслото и замесете ронливо тесто. Когато консистенцията стане ронлива, добавете водата и замесете меко, но не лепкаво тесто. Завийте готовото тесто с фолио и оставете в хладилник.

Загрейте фурната на 220 градуса.

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Поставете картофите в тенджера и сипете вода колкото да ги покрие.

Варете около 5 минути или докато омекнат. Отцедете водата и намачкайте на пюре.

Отделно задушете лука и чесъна. Когато омекнат, добавете двата вида кайма и подправете на вкус.

Когато каймата стане ронлива, добавете горчицата. Махнете от огъня и прибавете картофеното пюре. Разбъркайте докато се смесят хубаво.

От готовото тесто разточете две еднакви по големина кори. В намазнена тава сложете едната кора, като повдигнете за да покрие стените на тавата.

Изсипете готовата смес и разстелете равномерно плънката.

Покрийте с втората кора и запечатайте хубаво, за да не излиза плънка. Направете няколко напречни разреза. Печете соления пай около 20 минути до получаване на златен загар.

Апетитният пай с кайма е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: