Начин на приготвяне
Започнете, като си направите тестото за пая. Смесете заедно брашното, солта и захарта.
Добавете маслото и замесете ронливо тесто. Когато консистенцията стане ронлива, добавете водата и замесете меко, но не лепкаво тесто. Завийте готовото тесто с фолио и оставете в хладилник.
Загрейте фурната на 220 градуса.
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Поставете картофите в тенджера и сипете вода колкото да ги покрие.
Варете около 5 минути или докато омекнат. Отцедете водата и намачкайте на пюре.
Отделно задушете лука и чесъна. Когато омекнат, добавете двата вида кайма и подправете на вкус.
Когато каймата стане ронлива, добавете горчицата. Махнете от огъня и прибавете картофеното пюре. Разбъркайте докато се смесят хубаво.
От готовото тесто разточете две еднакви по големина кори. В намазнена тава сложете едната кора, като повдигнете за да покрие стените на тавата.
Изсипете готовата смес и разстелете равномерно плънката.
Покрийте с втората кора и запечатайте хубаво, за да не излиза плънка. Направете няколко напречни разреза. Печете соления пай около 20 минути до получаване на златен загар.
Апетитният пай с кайма е готов.