Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно и го запържете. Прибавете доматеното пюре (разредено с малко вода) и червения пипер. Оставете на огъня, докато се изпари течността.
Охладете горната смес и прибавете към каймата. Добавете яйцето, сварения ориз и подправки на вкус.
От получената смес оформете кюфтета и ги оваляйте в брашно.
Пуснете ги във вряща подсолена вода с 1-2 дафинови листа. Варете ги около 20 минути.
През това време направете соса, като запържите в 2-3 с.л олио, брашното. Налейте от бульона, в който сте варили кюфтетата, като разбърквате непрекъснато.
Добавете на тънка струя разбитото кисело мляко и лимоновия сок. Оставете соса да ври 10-15 минути. Свалете ястието от котлона.
Разбийте яйцата и налейте от соса към тях, като разбърквате непрекъснато.
Наредете кюфтенцата в подходяща чиния. Залейте ги със соса (прецеден предварително)и поръсете с нарязан магданоз.
Кюфтетата със сос са готови.