Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Сос за пържени кюфтета

Сос за пържени кюфтета

Сос за пържени кюфтета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"И за соса рецептата ще дадем, и за кюфтетата, вие само ни поканете да опитаме как са се получили след това"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • домати - 1/2 буркан
  • олио - 100 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • магданоз
  • за кюфтета
  • кайма - 300 г
  • кимион
  • магданоз
  • хляб - 1 бр. филия стар
  • чубрица
  • вода - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържените кюфтета най добре се съчетават с доматен сос. Нарязва се ситно една глава лук, скилидки чесън и ако имате, настържете един морков.

Каймата се омесва с втората глава лук, подправки, накиснат и отцеден хляб и вода. Оформят се кюфтенца и се пържат в тиган с загрято олио.

Изваждат се в чиния. В същата мазнина се запържва нарязан лук, чесън и настърган морков, докато омекнат.

Доматите се нарязват на ситно, като ципата се отделя и сипваме с течността в тигана. Овкусява се със сол, захар, черен пипер и накрая листа дафинов лист.

Готви се на тих огън докато водата изври и остане на мазнина, като се разбърква от време на време.

Сваляме от котлона и поръсваме с нарязан магданоз. Може да сервирате пържени кюфтенца с доматен сос. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: