Начин на приготвяне
Пържените кюфтета най добре се съчетават с доматен сос. Нарязва се ситно една глава лук, скилидки чесън и ако имате, настържете един морков.
Каймата се омесва с втората глава лук, подправки, накиснат и отцеден хляб и вода. Оформят се кюфтенца и се пържат в тиган с загрято олио.
Изваждат се в чиния. В същата мазнина се запържва нарязан лук, чесън и настърган морков, докато омекнат.
Доматите се нарязват на ситно, като ципата се отделя и сипваме с течността в тигана. Овкусява се със сол, захар, черен пипер и накрая листа дафинов лист.
Готви се на тих огън докато водата изври и остане на мазнина, като се разбърква от време на време.
Сваляме от котлона и поръсваме с нарязан магданоз. Може да сервирате пържени кюфтенца с доматен сос. Добър апетит!