Бобени кюфтета със сос

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Бобени кюфтета със сос
Снимка: Марияна
1 / 5
26/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Пригответе ги и няма да има нужда да подканяте - хайде хапни още едно кюфте, баби, ей така, без хляб"

Необходими Продукти

  • боб - 450 г от буркан
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • чубрица - 3 щипки
  • магданоз - 2 щипки
  • джоджен - 2 щипки
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • за пържене
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • за овалване
  • галета - ½ ч.ч
  • брашно - ½ ч.ч
  • яйца - 1 бр.
  • за соса
  • майонеза - 2 ч.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • чесън на прах - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В три отделни купички си слагаме яйцето, което разбиваме много добре с виличка. Във втората галетата и в третата брашното. Отделяме ги настрана - ще са ни нужни за овалване на кюфтета. Първо овалваме в брашно, после в яйце и накрая в галета.

В купичка слагаме киселото мляко, майонезата и разбъркваме с лъжичка. Добавяме сол, черен пипер и чесън на прах според вкуса и разбъркваме добре. Изливаме соса в подходящ съд.

Сварения бял боб от буркан го прецеждаме от течността му. Слагаме го в купа и го намачкваме с уред с дупки. Почистваме лука и го нарязваме на ситно.

Моркова също го почистваме и го нарязваме на ситно. Към боба слагаме моркова и лука.

Добавяме чубрицата, магданоза, джоджена, солта и черния пипер. Объркваме добре всичко с голяма лъжица.

В купичка с вода си намокряме ръцете и оформяме 10 бр. зеленчукови кюфтета с еднаква големина. Всяко кюфте поотделно, като го направим, го овалваме в брашно, после яйце и накрая галета. Внимаваме да не се разпадне.

Нареждаме ги в голяма чиния и ги слагаме във фризера да стегнат за около час.

В тиган слагаме олиото и маслото, за да се сгорещи. Пържим кюфтета до приятен загар от едната страна, после ги обръщаме от другата страна.

Топлите кюфтета нареждаме в чиния и поднасяме със соса. Хапваме топли и да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: