Кюфтета с гъбен сос

СоняСоня
Чирак
5232347
Кюфтета с гъбен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4
"Тези кюфтенца са толкова вкусни, че и да казвате ,че не искате, ние няма да ви повярваме"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 грама смес
  • печурки - 20 - 25 гъби
  • олио
  • масло - 2 супени лъжици
  • ориз - 2 супени лъжици
  • брашно - 2 супени лъжици
  • картофено пюре - 3 - 4 супени лъжици
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер - на вкус.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявам олиото в дълбок съд, запържвам почистените и измити гъби нарязани на филийки. След това към тях добавям нарязан на много ситно лук, като от него предварително отделям 1-2 супени лъжици, за кюфтетата.

Взимам каймата прибавям изчистеният и измит ориз, лука, черният пипер, сол. Оформям кюфтенца и ги овалвам в брашното.

Когато гъбите и лукът се запържат, към тях се долива около литър, литър и половина топла вода, посолява се и когато течността заври пускаме и приготвените кюфтета.

Оставяме да ври на тих огън за около 30-40 минути, застройваме през това време гъбеният сос с яйцата и картофеното пюре и прибавяме постепено от бульона, като бъркаме постепено. Докато е топъл още сосът прибавяме маслото, магданоза.

Може да прибавим и малко лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: