Лозова сарма

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
11/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 231
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете лука и моркова. Към него прибавете каймата, гъбите, ориза и маслините.

Посолете и поръсете с черен и червен пипер, чубрица и други подправки по ваш избор. В намаслена тава разстелете една част от лозовите листа.

Върху тях разстелете половината от плънката. Покрийте пак с листа и изсипете останалата плънка.

Наредете и останалите листа, като загърнете хубаво от всички страни. Налейте вода, сложете една чиния отгоре и гответе ястието на 200 градуса, 30 минути.

Оставете леко да се охлади, обърнете в подходяща чиния. Сервирайте с кисело мляко и запържен червен пипер в масло (по желание).

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар