Начин на приготвяне
Нарязваме лозовите листа на тънки лентички. Ако са пресни, първо трябва да ги попарим в гореща вода, да омекнат. Прибавяме каймата, ориза, водата, доматите, чубрицата и разбъркваме добре. Пече се на умерена фурна.
Когато всичко е запечено и почти готово слагаме полива, които предварително сме си го приготвили - разбити яйца и мляко. Пече са до златист цвят. Ястието може да се сервира с кисело мляко. Предава чудесен и завършен вкус.
Забележка: Това е много подобно на зелевите сарми и ако сте любители, но нямате време да навивате сарми и да си играете, тази мусака е чудесен и по-бърз начин.
Вкусът на лозовата мусака е почти същия, а и продуктите са подобни. Може и без полив отгоре - това е по желание.