Лозова сарма

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Лозова сарма
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Няма какво да навивате сарма по сарма, когато можете да си приготвите вкусна голяма сарма"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 10 - 12 бр. консервирани
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 150 г
  • гъби - 150 г
  • маслини - 10 бр
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете лука и моркова. Към него прибавете каймата, гъбите, ориза и маслините.

Посолете и поръсете с черен и червен пипер, чубрица и други подправки по ваш избор. В намаслена тава разстелете една част от лозовите листа.

Върху тях разстелете половината от плънката. Покрийте пак с листа и изсипете останалата плънка.

Наредете и останалите листа, като загърнете хубаво от всички страни. Налейте вода, сложете една чиния отгоре и гответе ястието на 200 градуса, 30 минути.

Оставете леко да се охлади, обърнете в подходяща чиния. Сервирайте сармата с кисело мляко и запържен червен пипер в масло (по желание).

Лозовата сарма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: